Új Jelszó Kérése

Kategóriák

Fizetési megoldás

Hírlevél

Fieldmann Mágneses szúnyoghálók Polar

ÁSzF, Vásárlási feltételek

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Kábel 18 Intercom Kft. (székhely: 1184 Budapest, Széchenyi u. 95; Fővárosi Törvényszék Cégbírósága által bejegyzett cégjegyzékszám: 01-09-709326; adószám: 12906312-2-43; Kereskedelmi nytsz.: 5946, Bp. XVIII. ker.; Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-73773; Kamarai azonosító: BU12906312; F-Gáz ügyfélazonosító: 1000000018807; elérhetőségek: [kabel18 [kukac] kabel18.hu; tel.: +3612911818); továbbiakban: Szolgáltató] és a Szolgáltató (www.mostelado.hu) által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek).

Jelen Általános Szerződési Feltételek 2016. október 6-tól hatályosak.

 

Preambulum

A Szolgáltató a jelen Általános Szerződési Feltételeket a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény XV.-XVI. fejezet 6:77.-6:85. §-ai, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény,  a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet, az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) számú Kormányrendelet, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 2014. március 15-től hatályos rendelkezési alapján állította össze.

Kérjük, ha az Általános Szerződési Feltételekkel kapcsolatban kérdése van, akkor azt még a megrendelés elküldése előtt az „OnLine Chat”, ugyfelszolgalat[kukac]mostelado.hu  e-mail, vagy a +36-1-820-1800 telefon-elérhetőségen tegye fel.

 

  

1. Általános tudnivalók, a Felek közötti szerződés létrejötte

1.1. A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.mostelado.hu weboldalon (a továbbiakban: Weboldal) található elektronikus áruházon (a továbbiakban: Online áruház) keresztül történik. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre.

Az Online áruházban történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény ("Ektv.") szabályozza.

1.2. Az Online áruházban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

1.3. Az Online áruház szolgáltatásait bárki jogosult igénybe venni, amennyiben a Weboldalon érvényesen és sikeresen regisztrálja magát, továbbá magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁSZF-ben foglaltakat. Az Online áruházban lehetőséget biztosítunk a regisztráció nélküli vásárlásra is a 2.7.-2.8. pontban foglaltak szerint.

1.4. A megrendelés leadása nem minősül szerződésnek, az a teljesítésig szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. Erre telefonon, faxon, személyesen és elektronikus levélben van lehetőség. A Felek közötti szerződés az áru megvásárlása során jön létre. A Felek között az áru megvásárlásával magyar nyelven létrejött szerződés, írásba foglalt szerződésnek minősül, a Szolgáltató azt iktatja, és annak létrejöttét követő 5 évig őrzi.

1.5. Az elérhetőséget elsősorban az 1.6 pontban megadott módokon, elektronikusan pedig e-mailben biztosítjuk. Üzemzavar esetén lehetőség van a megadott telefon és fax számon, valamint személyesen is felvenni a kapcsolatot az Átvételi Pontok nyitvatartási idejében.

1.6. Átvételi Pont Budapesten:

 

          1184 Budapest, Lakatos út 65.

 

         Telefon:        +36-1-820-1800

 

            Átvételi pont nyitvatartási ideje:

                Hétfő:                  8:30 - 17:00 h-ig

                Kedd:                   8:30 - 17:00 h-ig

                Szerda:                8:30 - 17:00 h-ig

                Csütörtök:            8:30 - 17:00 h-ig

                Péntek :               8:30 - 15:00 h-ig


 

         Internet cím:           www.mostelado.hu

         E-mail:                    ugyfelszolgalat[kukac]mostelado.hu

         Számlaszámunk:      Budapest Bank 10104569-70740100-01004002

 

Személyes átvétel esetén az Átvételi ponton a megrendelt terméket 7 (hét) naptári napig tároljuk, ennek letelte után megrendelését automatikusan töröljük. Ezért kérjük, hogy megrendelés esetén ügyeljen az átvétel időtartamára.

 

2. Megrendelés

2.1. Az egyes áruk, termékek lényeges tulajdonságait, jellemzőit, az áruk használatára vonatkozó utasításokat a konkrét árucikk információs oldaláról, illetve a termékhez mellékelt használati utasításból lehet részletesen megismerni, az Ügyfélnek célszerű azokat a megrendelés előtt alaposan áttanulmányozni. Ha a megrendelés előtt az áruval kapcsolatban kérdése merülne fel, az Átvételi Pont munkatársai készséggel állnak rendelkezésére. A megvásárolható termék – ahol ezt a jogszabályok előírják – használati utasítását az áruhoz mellékeljük. Ha véletlenül nem kapná kézhez az áruval együtt a kötelező használati utasítást, azt – mielőtt az árut használatba veszi – jelezze az Átvételi Pont munkatársainak, ők haladéktalanul pótolják. Amennyiben az Online áruházban található bármely áru minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban, a weboldalon közölteknél több információra van szüksége, kérjük, forduljon az Átvételi Pont munkatársaihoz, melynek adatait, elérhetőségét az 1.6 pontban találja.

2.2. A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett összeg, amely ha nincs külön jelölve, az általános forgalmi adót már tartalmazza. A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét.

2.3. A Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül az Online áruház Weboldalára, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

2.4. A megrendelést a Szolgáltató weboldalán keresztül csak akkor fogadja el, ha az Ügyfél a megrendeléshez szükséges valamennyi mezőt maradéktalanul kitölti. Ha az Ügyfél valamely mezőt hibásan vagy hiányosan tölt ki, hibaüzenetet kap a Szolgáltatótól. A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

2.5. A megrendelés az Ügyfél általi leadásával, a jelen Általános Szerződési Feltételek elfogadásával, valamint a megrendelésnek a Szolgáltató által történő visszaigazolásával jön létre.

Az Ügyfél a megrendelés leadásával kijelenti, hogy a jelen Általános Szerződési Feltételeket elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el.

2.6. Szolgáltató az Ügyfél megrendelésének megérkezését követően köteles az Ügyfél részére a vásárlást elektronikus úton (e-mailben) visszaigazolni. Amennyiben e visszaigazolás a megrendelés elküldésétől számított 48 órán belül Ügyfél részére nem érkezik meg, akkor a Szolgáltató ajánlati kötöttsége, illetve az Ügyfél bárminemű kötelezettsége minden további feltétel nélkül, automatikusan megszűnik.

 

2.7. A szerződéskötés technikai lépései:

  • Online áruházunkban az elektronikus szerződéskötés történhet regisztrációval és regisztráció nélkül
  • a regisztráció előnye a nagyobb vásárlási biztonság, az új termékekről, akciókról való jobb, személyre szabott tájékoztatás, a kedvezmények igénybevételének a lehetősége
  • az ÁSZF megismerése
  • a termékek kiválasztása és az egyéni vásárlói kosárba helyezése
  • a kosárba helyezés után lehetőség van a vásárlás (termék-kiválasztás) folytatására, a kosár tartalmának módosítására, ürítésre (a kosár tartalmának törlésére), árajánlat nyomtatására, a kosár (tartalmának) elmentésére a vásárlás későbbi folytatásához, valamint a megrendelésre
  • a megrendelés után a fizetési (fizetés a helyszínen készpénzzel vagy bankkártyával, előre utalással, utánvéttel, elektronikus bankkártyás fizetés) és a szállítási módot (személyes átvétel a Pest vagy a Budai Átvételi Ponton, GLS Futárszolgálat, Pick Pack Pont) kell kiválasztani, illetve visszaléphetünk az előző fázisba
  • továbblépve leellenőrizhetjük a saját és az adott vásárlás adatait, megjegyzést fűzhetünk a vásárláshoz (időpont, kérés, stb.). A továbblépéshez szükséges a vásárlási tájékoztatóban és az adatvédelmi nyilatkozatban szereplő információk, jogok és kötelezettségek megismerésének és elfogadásának, továbbá a megrendelés elküldésével járó fizetés kötelezettség tudomásul vételének a visszaigazolása. Itt is lehetőség van az előző fázisokba való visszalépésre.
  • A megrendelést elküldve a rendszer automatikusan visszaigazolja a megrendelés beérkezését, megadja a rendelés azonosító számát is, amely segítségével nyomon követhetjük, vagy lemondhatjuk az adott rendelésünket.
  • Ha a megrendelt terméket nem lehet azonnal átvenni vagy szállítani, munkatársunk a vevő által megadott elérhetőségre (e-mail, telefon) tájékoztatást küld az átvétel/szállítás várható időpontjáról, időintervallumáról.

2.8. Eszközök és lehetőségek a hibák azonosítására és kijavítására:

Regisztrált és nem regisztrált ügyfeleink számára egyaránt több lehetőség biztosítunk az elektronikus adatbevitel során felmerülő hibák azonosítására, kijavítására, az adatok módosítására:

  • Regisztrált ügyfeleknek

-          regisztrált e-mailcímével és jelszavával belépve az „Adatok módosítása” menüpontban módosíthatja regisztrációs adatait

-          a termék kiválasztása során bármikor módosíthatja a kiválasztás feltételeit, a termék mennyiségét. Kérjük, hogy már a kiválasztás során figyelje a szállítható mennyiségre, a készlet nagyságára, a szállítás határidejére és az átvétel helyére vonatkozó információkat, piktogramokat!

-          a termék kosárba tétele után javíthatjuk a kiválasztott termék mennyiségét, törölhetjük az egyes termékeket, de akár kosár egész tartalmát is (KOSÁR).

Kinyomathatjuk a vásárlói kosár tartalmát, de el is menthetjük a kosarat a vásárlás későbbi folytatása céljából.

-          a megrendelés elküldése után kiválaszthatjuk, módosíthatjuk, javíthatjuk (SZÁLLÍTÁSI ÉS FIZETÉSI MÓDOK) a fizetés és a szállítás módját, de visszaléphetünk az előző fázisba, a kosár véglegesítéséhez.

-          a következő fázisban lehetőség van a saját és a megrendelt termék (ADATOK ELLENŐRZÉSE) adatainak ellenőrzésére, szükség esetén visszaléphetünk korábbi fázisokba az adatok módosítása, törlése érdekében. Ebben a fázisban megjegyzést fűzhetünk a vásárláshoz, azt módosíthatjuk, törölhetjük. A továbblépéshez, a megrendelés véglegesítéséhez kötelező elfogadni a vásárlási tájékoztatót, az adatvédelmi nyilatkozatot, és ezzel együtt hozzájárulni az adatkezeléshez.

-          Ha felsorolt lehetőségek az adatok módosítására, javítására vagy törlésére nem elégségesek, forduljon munkatársunkhoz a Online áruház megadott elérhetőségeinek valamelyikén

  • Nem regisztrált ügyfeleknek

-          a kiválasztott terméknél meghatározhatjuk és bármikor módosíthatjuk a kívánt darabszámot, majd a vásárlói kosárba helyezhetjük

-          a vásárlói kosarat részben vagy teljes egészében törölhetjük, tartalmát módosíthatjuk. A kosár tartalmára vonatkozó ajánlatot kinyomtathatjuk, szükség esetén a vásárlás későbbi folytatása érdekében elmenthetjük. Lehetőségünk van visszalépni a termékek kiválasztásához is.

-          A megrendelés leadása után az „Adatok Megadása” következik, ahol a vásárló adatait és a számlázi, szállítási adatokat kell megadnunk. Ebben a fázisban lehetőségünk van hírlevél igénylésére is. Végül el kell fogadnunk a vásárlási tájékoztatót és az adatvédelmi nyilatkozatot.

-          A következő lépés a szállítási és a fizetési mód kiválasztása, amely során módosíthatjuk a fizetés és a szállítás módját, de visszaléphetünk az előző fázisba, a vevői adatok megadásához.

-          A harmadik fázis az Adatok Ellenőrzésének a szakasza, amelyben lehetőség van a saját és a megrendelt termék adatainak ellenőrzésére, szükség esetén visszaléphetünk korábbi fázisokba az adatok módosítása, törlése érdekében. Ebben a fázisban megjegyzést fűzhetünk a vásárláshoz, azt módosíthatjuk, törölhetjük. A továbblépéshez, a megrendelés véglegesítéséhez kötelező elfogadni a vásárlási tájékoztatót, az adatvédelmi nyilatkozatot, és ezzel együtt hozzájárulni az adatkezeléshez.

-          Ezek után elküldhetjük a megrendelésünket. A rendszer egyúttal visszaigazolja a rendelést: e-mailt küld a megadott címünkre, illetve feltünteti a megrendelés számát.

2.9. Tájékozódás az Általános Szerződési Feltételekről

Az Online áruházunkban alkalmazott Általános Szerződési Feltétekről ügyfeleink önállóan vagy munkatársaink segítségével az alábbi módokon tájékozódhatnak:

Az Online áruház ügyfelei munkatársaink segítségével is kaphatnak tájékoztatást az ÁSZF-ről az ugyfelszolgalat[kukac]mostelado.hu, vagy a +36-1-820-1800 elérhetőségeken.

Online áruházunk korábban hatályos Általános Szerződési Feltételeit „pdf” formátumban az „ÁSzF” menüpontban lehet elérni, amelyeken feltüntettük a hatályosság kezdetét és végét.

2.10. Minőségbiztosítás

Minőségbiztosítási okokból az Online áruház munkatársaival folytatott beszélgetéseket zárt rendszerben rögzítjük. A rögzített hangfelvételt a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő módon és ideig tároljuk. Annak letelte után a felvételeket töröljük.

  

3. Szállítási és fizetési feltételek

3.1. A Szolgáltató a megrendelt árut házhoz szállítja a „Szállítási és garanciális feltételek"-ben leírt díjak és módok szerint, saját szállítóeszközzel vagy szállítmányozó cég igénybevételével. A fuvardíjat az Ügyfél viseli oly módon, hogy a szállítási díj a számlán feltüntetésre kerül. Ha egy Ügyféltől azonos napon több megrendelés is érkezik, ezek a házhoz szállítási díj szempontjából külön-külön kerülnek figyelembevételre. Amennyiben az Ügyfél a második rendelés leadásakor jelzi, és erre a Szolgáltató visszajelzése alapján még van lehetőség, a Szolgáltató összevonhatja a megrendeléseket. A már elindított csomagok utólagos összevonására nincs mód. A Szolgáltató a szállítási díj változtatásának jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

A nagyméretű háztartási gépek kiszállítása értékhatártól függetlenül minden esetben külön díjszabás szerint kerül elszámolásra!

3.2. Szolgáltató a megrendelés teljesíthetőségét követően telefonon keresi fel az Ügyfelet és a kiszállítás időpontját egyezteti. A kiszállítási idő nem egy konkrét időpontot, hanem csak közelítő szállítási idő-intervallumot jelöl meg. Meghatározott órára történő kiszállítást a Szolgáltatónak nem áll módjában vállalni.

3.3. Az Ügyfél termékmegrendelés esetén a kiszállítás időpontjában ellenőrizze a csomag sértetlenségét és csak hiánytalan teljesítés esetén írja alá az átvételi elismervényt. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációt a Szolgáltatónak nem áll módjában elfogadni. A kiszállítással és a megrendelési tételekkel kapcsolatos kifogásokat, kérjük, még a szállítmányozó jelenlétében, jegyzőkönyv felvételével dokumentálja az Ügyfél.

3.4. A Weboldalon megrendelt szolgáltatásokat a Szolgáltató az Ügyfélnek e-mailben küldött rendelési visszaigazolásban szereplő helyszínen teljesíti.

3.5. Az elállás jogának gyakorlása (4. pont) érdekében kérjük, hogy az áru átvételét követő 14 napig az eredeti csomagolást őrizzék meg és amennyiben az elállási jogot gyakorolni kívánják, úgy az árut az eredeti csomagolással együtt szíveskedjenek visszajuttatni.

 

4. Elállás joga, módja, következményei

4.1. Amennyiben Ügyfél a termék házhoz szállítása után kíván a vásárlástól elállni, azt az áru átvételét követő 14 napon belül, indoklás nélkül megteheti. Ennek módjáról a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet rendelkezik. Ügyfél az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A Kormányrendelet 20.§ (1) bekezdése szerint a távollevők között kötött szerződés esetén a fogyasztót (vevőt) a termék átvételétől számított 14 napon belül indoklás nélküli elállási jog illeti meg. A terméket eredeti, sértetlen állapotban, az esetleges kiegészítőkkel együtt kell visszajuttatnia Szolgáltató címére. Az elállás jogának gyakorlása esetén Ügyfélnek igazolnia kell, hogy az árut ténylegesen a Szolgáltatótól vásárolta. Ennek igazolására a Szolgáltató által kiállított eredeti számla szolgál, amelyet a Szolgáltató a bemutatást követően a jóváíró számlával egyidejűleg juttat vissza az Ügyfélhez.

4.1.1 Szerzői joggal védett termékekre (e-térkép, software, know-how, eljárás, stb.) és az azt hordozó médiumokra csak abban az esetben érvényesíthető az elállási jog, ha a terméket az Ügyfél eredeti csomagolásban, bontatlan, sérülésmentes állapotban szállítja vissza. Sérült, bontott, szerzői joggal védett terméket nem áll módunkban visszavenni a szerzői jog sérülése miatt. Egyéb terméket a Szolgáltató kizárólag új állapotú (a kiszállítási állapotnak megfelelő, sérülésmentes, hiánytalan tartalmú, lehetőleg eredeti csomagolású) termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni. Az elállási jog gyakorlása semmilyen többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról azonban Ügyfélnek kell gondoskodnia, lehetőleg a jelen Általános Szerződési Feltételekben leírt módokon. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot 14 napon belül elküldeni, egyúttal gondoskodnia kell a termék mihamarabbi visszajuttatásáról. Amennyiben a visszaküldött árucikk sérült, vagy a rendeltetésszerű használat mértékénél viseltesebb állapotban van, a Szolgáltató követelheti a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését.

4.1.2 A fogyasztót  megillető elállási és felmondási jog alóli kivételeket a 45/2014. (II.26.) kormány rendelet  29. §-a tartalmazza. Az elállási jog gyakorlása során a megrendelő a jóhiszeműség és tisztesség követelményeinek megfelelően köteles eljárni, jogát rendeltetésének megfelelően köteles gyakorolni. Az elállási jog gyakorlása nem vezethet a joggal való visszaéléshez. Joggal való visszaélésnek minősül a jog gyakorlása, ha az a jog társadalmi rendeltetésével össze nem férő célra irányul, különösen, ha a nemzetgazdaság megkárosítására, személyek zaklatására, jogaik és törvényes érdekeik csorbítására vagy illetéktelen előnyök szerzésére vezetne.

Az elállási nyilatkozat letölthető: ITT

 

4.1.3 A Szolgáltató kiköti, hogy elállás esetén csak az általa kiállított számla szerinti, a termék árának megfelelő, valamint az oldalon meghirdetett normál kiszállítás költségét téríti vissza az Ügyfélnek, kapcsolódó szolgáltatásra nem vonatkozik. A visszaszállítás költsége az Ügyfelet terheli, azt a Szolgáltató csak hibás teljesítése esetén téríti meg.

4.2. Az Ügyfél kérésére Szolgáltató gondoskodik a visszaszállítás bonyolításáról, erre vonatkozó igényeket Szolgáltató Átvételi Pontjának munkatársai fogadják. A visszaszállítás költségeivel kapcsolatosan az általános futárszolgálat (pl.: GLS) díjai az irányadóak.

4.3. A Szolgáltató postai és/vagy utánvétes csomagokat nem tud fogadni. Kérjük, hogy a termékeket minden esetben valamely futárszolgálattal, vagy Átvételi Pont munkatársaival történt előzetes egyeztetés után szállíttassa vissza.

4.4. A terméket visszaérkezése után a Szolgáltató megvizsgálja és fenntartja a jogot, hogy sérült, hiányos termék, vagy aránytalanul túlzott használat esetén a visszatérítés összegét csökkentse. Ez esetben, a termék bevizsgálása után Ügyfélszolgálatunk felveszi az Ügyféllel a kapcsolatot.

4.5. Amennyiben a visszaküldött csomag megfelel a fenti feltételeknek, a Szolgáltató kötelezettséget vállal arra, hogy az előzőek szerinti vételárat és az esetleges szállítási költséget a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, a csomag átvételét követő 30 napon belül visszafizeti az Ügyfél részére.

 

5. Garancia, szavatosság

5.1. A jótállásra és a szavatosságra a Polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvényben és az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) számú kormányrendeletben foglalt mindenkor hatályos rendelkezései az irányadók. A 72 órás cseregaranciával élhet a vásárló, ha a rendeltetésszerű használatot a meghibásodás akadályozza. A Szolgáltatónak jogában áll a vásárolt termékkel kapcsolatos jelzett hibát felülvizsgáltatni, - amit akkumulátorok vonatkozásában minden esetben meg is tesz, a szakszervizzel, - és abban az esetben, ha a hiba a nem rendeltetésszerű használatra vezethető vissza, a javítási költség az Ügyfelet terheli.

 

6. Egyebek

6.1. A Weboldalon való vásárlás feltételezi az Ügyfél részéről az Internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.

6.2. A Szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a Weboldalra való csatlakozás miatt következett be. Az Ügyfelet terheli a számítógépe, illetve az azon található adatok védelmének kötelezettsége.

6.3. A Szolgáltató az Ügyfél által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a megrendelés teljesítése és az esetlegesen létrejövő szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. A Szolgáltató az Ügyfél adatait harmadik félnek nem adja ki, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor a harmadik fél a Szolgáltató alvállalkozójaként/közreműködőjeként jár el (pl.: szállítmányozó). A Szolgáltató az Ügyfél adatainak kezelésekor az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény mindenkor hatályos rendelkezései szerint jár el.

6.4. A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. Az esetleges módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.

6.5. A Szerződő Felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseiket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben tárgyalásos úton nem lehetséges a jogvita rendezésére, szerződő értékhatártól függően a Fővárosi Törvényszék kizárólagos illetékességének vetik alá magukat.

6.6 A fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 14/2015. (II. 10.) Korm. rendelet hatálya alá tartozó berendezés (pl. helyszíni szerelést igénylő klímaberendezés) vásárlása esetén a végfelhasználó (vevő) köteles a hivatkozott Kormány rendelet 22.§-nak megfelelő Végfelhasználói Tanúsítványt kitölteni.

A Végfelhasználói Tanúsítvány a MOSTELADO.HU web-oldal „Dokumentumtár” menüpontjából tölthető le.

A Végfelhasználói Tanúsítvány szabályszerű kitöltésének hiányában a Szolgáltatónak nem áll módjában a kívánt berendezést értékesíteni, valamint a Végfelhasználói Tanúsítvány hiánya a 14/2015. (II. 10.) Korm. rendelet 22.§-ában szereplő kötelezettségek megszegése a Kormány rendelet 23.-25.§-ban meghatározott jogkövetkezményeket vonja maga után.

 

Archív ÁSzF 2014. 03. 15-ig

Archív ÁSzF 2014. 03. 15. - 2014. 04. 02-ig

Archív ÁSzF 2014. 04. 03. - 2014. 06. 12-ig

Archív ÁSzF 2014. 06. 13. - 2014. 06. 24-ig

Archív ÁSzF 2014. 06. 25. - 2014. 07. 24-ig

Archív ÁSzF 2014. 07. 25. - 2015. 12. 31-ig

Archív ÁSzF 2015. 12. 31. - 2016. 10. 06-ig

 

Adatvédelmi tájékoztató

Általános jogi közlemény

A jelen adatvédelmi nyilatkozat (továbbiakban: nyilatkozat) tartalmazza a Webáruházban megvásárolható termékekkel összefüggő megrendelések teljesítése, szolgáltatások nyújtása és a hírlevelek kiküldése keretében végzett, személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályokat, valamint az adatkezelésre vonatkozó tájékoztatást. A szolgáltatás használatának megkezdésével a Felhasználók elfogadják a jelen Nyilatkozat feltételeit, amely folyamatosan elérhető a Webáruház oldalán. A Webáruház Üzemeltetője fenntartja magának a jogot jelen Nyilatkozat bármikori megváltoztatására. Az Üzemeltető magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Amennyiben látogatónknak olyan kérdése lenne, mely jelen közleményünk alapján nem egyértelmű, kérjük, írja meg nekünk és munkatársunk megválaszolja kérdését. Az Üzemeltető elkötelezett a Webáruház szolgáltatás-minőségének a legmagasabb szinten tartása mellett, a szolgáltatás használatából eredő esetleges károkért azonban semmilyen felelősséget nem vállal.


Adatkezelési alapelvek

Az Üzemeltető számára alapvető cél a látogatók személyes adatainak védelme, kiemelten fontosnak tartja a felhasználók információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az Üzemeltető a látogatók személyes adatait bizalmasan kezeli és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

 

Az alábbiakban ismertetjük adatkezelési alapelveinket, bemutatjuk azokat az elvárásokat, melyeket az Üzemeltető saját magával, mint adatkezelővel szemben megfogalmazott és betart. Az Üzemeltető adatvédelmi koncepciója a tájékoztatáson alapuló önkéntes beleegyezésen nyugszik, melynek megvalósítására a szolgáltatás használatának minden fázisában törekszik. Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal. A webáruházban adatkezelést csak az Üzemeltető végez, harmadik fél részére személyes adatokat nem ad ki, csak az érintett előzetes és kifejezett hozzájárulása alapján. A megrendelés elküldésével a személyes adatok kiszállító cég irányába történő továbbításához a vásárló kifejezetten hozzájárul. A felhasználókról gyűjtött személyes adatokból készült statisztikákat harmadik fél részére kizárólag az adatközlő személyére vonatkozó információtól megfosztva továbbít. Az így továbbított adatból semmilyen eljárással nem reprodukálható az adatközlő valamely személyes adata. A Webáruházban gyűjtött személyes adatokat más forrásból származó adatokkal az adatkezelő nem kapcsolja össze. Harmadik országba (külföldre) az Üzemeltető felhasználói adatokat nem továbbít. A felhasználók adataiból az általános statisztikai módszerekkel készített kimutatásokat, elemzéseket az Üzemeltető korlátlan ideig megőriz. Ezen adatokból nem lehet az érintettre vonatkozó következtetést levonni. A Webáruház oldalán az Üzemeltető különleges adatot (a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adat) nem gyűjt felhasználóiról. A Webáruház látogatói a szolgáltatást önkéntesen használják. Tudomásul veszik, hogy a Webáruházban a rendelés csak regisztráció után adható le. Amennyiben törvényi felhatalmazás alapján az Üzemeltető köteles a megkereső hatóság részére személyes adatot kiadni, és annak minden feltétele adott, úgy a kérésnek eleget tesz. Ezt a szolgáltatás látogatója és igénybevevője (felhasználó) tudomásul veszi, ezzel kapcsolatban kifogást nem fog emelni. Az Üzemeltető az egyes felhasználók adatmódosítási, adatkérési, adattörlési, adatkezelési tájékoztatási kérdéseit fogadja, és a lehető leghamarabb, de legkésőbb 30 napon belül válaszol. A Webáruházban előfordulhatnak linkek más, külső oldalakra. Az Üzemeltető nem felelős más weboldalak adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban. Jelen nyilatkozat csak az Üzemeltető által működtetett Webáruházra vonatkozik.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket arról, hogy a Kábel 18 Intercom Kft. a Magyar CETELEM Bank Zrt.-vel (1062 Budapest, Teréz körút 55-57.; adószám: 12201923-4-44; cégjegyzékszám: 01-10-043269) kötött Együttműködési Megállapodás keretében, mint függő közvetítő, hitel- és pénzkölcsön közvetítő ügynöki tevékenységet végez a Magyar CETELEM Bank Zrt. javára.

Az Ügyfél kezdeményezésre induló hitelkérelmet az Üzemeltető továbbítja a Magyar CETELEM Bank Zrt. számára. Az így továbbított személyes adatokat a Magyar CETELEM Bank Zrt. az Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatának megfelelően kezeli.


A honlap látogatók technikai jellegű adatainak rögzítése

A honlap látogatása során az Webáruházi rendszer rögzíti a felhasználók IP címét, melyből bizonyos esetekben következtetni lehet az érintett személyre, ezen felül rögzíti az operációs rendszer, a böngésző típusát és a látogatott oldal címét. Az adatmentésnek elsősorban technikai jellegű célja van, a rendszer folyamatos működéséhez elengedhetetlen. Az adatrögzítés további célja a felhasználói szokások elemzése, látogatottsági statisztikák készítése, mely a még magasabb színvonalú kiszolgáláshoz nyújt segítséget. A naplóállományok elemzése során felmerült adatokat más információval az Üzemeltető nem kapcsolja össze, a felhasználó személyének azonosítására nem törekszik.

Webáruházunk a cookie-kat használ, amiket kizárólag marketing célra (pl.: remarketing) használ fel, melyek segítségével látogatóink testreszabott, igényeiknek jobban megfelelő hirdetést, ajánlatot láthatnak.
Abban az esetben, ha ehhez nem kíván hozzájárulni, akkor a Google hirdetési beállítási oldalán http://www.google.com/settings/ads letilthatja ezt a funkciót.

Webáruházunk a cookie-kat használ, amiket kizárólag marketing célra (pl.: remarketing) használ fel, melyek segítségével látogatóink testreszabott, igényeiknek jobban megfelelő hirdetést, ajánlatot láthatnak.
Abban az esetben, ha ehhez nem kíván hozzájárulni, akkor a Google hirdetési beállítási oldalán http://www.google.com/settings/ads letilthatja ezt a funkciót.

 

Minőségbiztosítás

Minőségbiztosítási okokból az Online áruház munkatársaival folytatott beszélgetéseket zárt rendszerben rögzítjük. A rögzített hangfelvételt a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő módon és ideig tároljuk. Annak letelte után a felvételeket töröljük.


Vásárló regisztráció

Amennyiben a felhasználó vásárolni szeretne a webáruházban, úgy az első vásárlás alkalmával meg kell adni a vásárláshoz szükséges adatokat is, így a vásárló számlázási és szállítási adatait, telefonszámát, e-mail címét, a kapcsolattartó nevét, valamint a későbbi belépéshez szükséges jelszavát. A regisztráció során a vásárló jelezheti hírlevél igényét is. A hírlevél igénylés a vásárló által bármikor törölhető. A regisztrációt e-mailben visszaigazolja a rendszer. A vásárló köteles az általa megadott jelszót bizalmasan kezelni. Amennyiben az azonosítás során a vásárló egyedi azonosítója és jelszava helyes megadását követően a vásárló adatai arra jogosulatlan harmadik személy birtokába kerültek, az ebből eredő károkért, illetve hátrányokért az Adatkezelő felelősséget nem vállal. A felhasználók e-mail címük megadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy a szolgáltató technikai jellegű üzenetet küldjön számukra. A regisztrált adatokat az Üzemeltető kérelemre törli a rendszerből. A törlési kérelem biztonsági okokból csak akkor lesz érvényes, ha a törlési kérelmet a felhasználó e-mailben megerősíti, így elkerülhető, hogy valaki más szándékosan vagy tévedésből mást töröljön a regisztrációs adatbázisból.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket arról, hogy a www.arukereso.hu (Naspers OCS Hungary Kft. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72., Adószám: 24868291-2-42, Cégjegyzékszám: 01-09-186759) Megbízható Bolt programjának működése érdekében az itt történő vásárlások után a vásárló e-mailcíme, illetve az általa megvásárolt termék megnevezése az arukereso.hu részére továbbításra kerül. Az adattovábbítás célja: vásárlói visszajelzés igénylése és megjelenítése. Az így továbbított személyes adatokat a Naspers OCS Hungary Kft. a www.arukereso.hu Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatának megfelelően kezeli. (http://www.arukereso.hu/static/adatvedelem.html)

 

Hírlevél igénylés

Az Webáruházban a regisztráció mellett egyéb módon is igényelhető Hírlevél. Amennyiben a látogató még nem regisztrált vásárló, akkor az oldalsó Hírlevél boxban megadhatja e-mail címét, nevét, esetlegesen lakcímét. A „Feliratkozás” gombra klikkelve elfogadja, hogy az Üzemeltető hírlevelet küldjön a részére. A hírlevél feliratkozás a felhasználó által bármikor törölhető.


Vélemény írása

Az egyes termékekkel kapcsolatos vélemények írásához, illetve egyéb fórumbejegyzés elküldéséhez nem mindig szükséges a regisztráció, ez esetben a vásárlónak csak a nevét és az e-mail címét kell megadnia. A név, az e-mail cím és a termékekkel kapcsolatos vélemény nyilvánosságra kerül, így csak abban az esetben írjon véleményt, amennyiben ezt elfogadja.


Kapcsolat, Jogorvoslat

Az Üzemeltető adatait teljes körűen megtalálja az "Információk" oldalon. Ha a vásárló úgy érzi, hogy az adatkezelő megsértette személyes adatai védelméhez való jogát, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény szerint járhat el.

 

Adatvédelmi nyilvántartás

Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-73773/2014

A megrendelés folyamata és a vásárlás feltételei

Webáruházunk felépítése kényelmes és gyors tájékozódási lehetőséget biztosít a vásárlók számára, a menüpontok segítségével könnyedén navigálhat az áruházban.


A Webáruházban található termékek között a "Termékek" menüpont segítségével böngészhet. Először az áruházban található termékkategóriákat láthatja. Ha olyan kategóriába lép, ahol termékek találhatók, akkor ott megtekintheti a termékek nevét, árát, képét. A „Kosár” jelre kattintva a terméket a kosárba helyezheti. Ha az adott kategóriában lévő összes termék nem fér ki egy oldalra, akkor a termékek felett és alatt lévő számok segítségével lapozhat.


Az "Újdonságok" menüpontban találhatók a webáruház kínálatában újonnan megjelenő termékek.

 

Az "Akciós termékek" kategóriában A Webáruházban kapható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a "készlet erejéig" megjelölés. A "Többet olcsóbban" menüpont alatt találja azokat a termékeket, amelyekre több darab rendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosítunk.


Ha bővebb információt szeretne kapni egy termékről, akkor kattintson a termék képére vagy nevére. Ekkor a "Termék részletek" oldalra jut el.

Webáruházunkban megjelenített termék árak bruttó árak, az ÁFA összegét is tartalmazzák.


A Webáruházban lehetősége van keresésre is. Egyszerű keresés esetén csak a kereső szót kell megadnia, és ha valamely termék megfelel ennek, akkor a rendszer megjeleníti. Összetett kereséshez kattintson a "Részletes keresés" menüpontra, majd itt a kereső szó mellett megadhatja, hogy melyik kategóriában és a termék mely tulajdonságában kíván keresni. A keresés eredményeképpen a termékek ugyan úgy jelennek meg, mint a "Termékek" menüpont esetén. Ugyan úgy lehetőség van lapozásra és a termék részletes tulajdonságainak megtekintésére is.


Az "Információk" menüpont alatt találja az áruházat érintő minden fontosabb információt, mint pl. az áruház elérhetőségeit, a szállítási és fizetési lehetőségeket, az áruházi kedvezményeket, illetve e-mailt is írhat az áruház Üzemeltetőjének. Ezek megtekintéséhez kérem KLIKKELJEN IDE.


A kosár tartalmát a "Kosár" gombra klikkelve is ellenőrizheti. Itt módosíthatja azt, hogy a kosárba tett termékből milyen mennyiséget kíván rendelni, illetve törölheti az adott tételt. Lehetőség van a kosár teljes kiürítésére is, ehhez kattintson a "Kosár ürítése" gombra. Ha a megrendelés mellett dönt, akkor kattintson a "Megrendelés" gombra.


Amennyiben Ön vásárolni szeretne a Webáruházban, először meg kell adnia a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatait, például kapcsolattartó adatai, szállítási és számlázási adatait.

A későbbi kényelme érdekében Webáruházban regisztrálhatja magát, így később e-mail címének és jelszavának megadása után azonnal folytathatja a vásárlást, nem kell újra megadnia adatait. Sikertelen belépés esetén egy felugró ablakban kap értesítést. Ha sikeres a belépés, akkor megjelenik a „Kilépés” gomb is, amely segítségével elhagyhatja az Webáruházat, illetve megjelenik egy "Adatok módosítása" menüpont is, ahol a regisztráció során megadott adatait tudja módosítani.

A gyors, az egyszeri vásárlást segíti elő a regisztráció nélküli vásárlás lehetősége.


Ha Ön regisztrált vásárló, de elfelejtette jelszavát, használja az „Új jelszó kérése” funkciót. Itt adhatja meg a regisztrált e-mail címét, akkor egy új ideiglenes jelszót küldünk Önnek e-mailben, kérjük ezzel lépjen be és biztonsági okokból azonnal változtassa is meg.


Ha a kosár oldalon a „Megrendelés” gombra klikkel, akkor eljuthat a "Fizetési és Szállítási módok" oldalra, ahol ki kell választania az Önnek legmegfelelőbb fizetési és szállítási módot. Webáruházunkban részszállításra nincs lehetőség. Ha Önnek a virtuális számláján van pénze, vagy rendelkezik kupon vagy promóciós kóddal, akkor ezt felhasználhatja a megrendelés összegének csökkentésére. A folytatáshoz nyomja meg a "Tovább" gombot. Ekkor megjelenik az Ön megrendelésének összes adata, így ellenőrizheti ezeket. Ha mindent rendben talál, akkor a "Megrendel" gombot megnyomva véglegesítheti a megrendelését. Ha bankkártyás fizetési módot választott a megrendelése során, akkor a véglegesítés után a "Fizetés" gombra kattintva ki tudja egyenlíteni rendelése végösszegét. Ha mégsem kíván élni a bankkártyás fizetés lehetőségével, akkor kattintson a "Más fizetési mód" gombra.


A megrendelésének állapotát a megrendelés lezárásáig figyelemmel kísérheti a "Profil" menüpont segítségével. Itt megtalálhatja az áruházunkban leadott összes eddigi megrendelésének a számát és összegét. Minden megrendelés egy egyedi megrendelés számmal azonosítható, amire rákattintva lehetősége van megtekinteni a megrendelés részletes adatait is. Itt akár ki is nyomtathatja megrendelését, feltöltheti kosarát a megrendelésben szereplő adatokkal, valamint bankkártyás fizetés esetén kifizetheti a számlát, illetve más fizetési módot is választhat. Ha rendelkezik az áruházban bármilyen kedvezménnyel, akkor azt is itt tudja megtekinteni a "Kedvezmények" fülre kattintva.

 

Jelmagyarázat a webáruházhoz:

A termék rendelkezésre áll a budapesti átvételi ponton. A megrendelést és visszaigazolást követően azonnal átvehető!
A termék központi raktárunkon van, várható szállítási ideje: 1-2 munkanap.
A termék külső raktárunkon van, várható szállítási ideje: 1-4 munkanap.

A termék várható szállítási ideje: 1 hét.

A termék várható szállítási ideje: 10 nap.

A termék jelenleg nincs egyik raktárunkban sem, hamarosan érkezik.

Kérjük érdeklődjön!
A terméket csak megrendelés esetén szállítjuk be.
A termék jelenleg nincs egyik raktárunkban sem, megrendelni nem lehet!
A szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai

Az adott áru megrendelésének időpontja az az időpont, amikor megrendelését az áruházon keresztül eljuttatja a kereskedőhöz. Megrendelése általában akkor lép életbe, ha online megrendelését e-mail-ben vagy telefonon is visszaigazolják. Az Webáruházi rendszer által küldött automata visszaigazolás nem egyenértékű a fent említett visszaigazolással. A visszaigazolás pontos formája és határideje az adott forgalmazótól függ. Amennyiben az adott termék oldalán, vagy a honlap egyéb részében nem szerepel külön a szállítási határidő, akkor azt is a visszaigazolásban jelzi a kereskedő. Az "Információk" menüpontban megtalálja a forgalmazó elérhetőségi adatait. Ezen elérhetőségeken jelezheti szavatossági igényét, egyéb kifogását, vagy kérhet információt valamely termékről vagy megrendelésről. A kereskedő és a vásárló között létrejött elektronikus szerződés nem tekinthető írásba foglalt szerződésnek, így az nem kerül iktatásra, és későbbiekben papír alapon nem hozzáférhető. Az elektronikus szerződésben, illetve a megkötés és a későbbi kapcsolattartás során használt nyelv a magyar. Felhívjuk figyelmét, hogy az esetleges elírásokért, téves adatokért semmilyen felelősséget nem vállalunk! A termékoldalakon található termék leírások csak tájékoztató jellegűek, nem minden esetben tartalmaznak az adott termékről minden információt. A hivatalos termékleírásért, kérjük, látogasson el a termék gyártójának weboldalára!

Az elállás joga

Megrendelése során Ön élhet a feltétel nélküli elállás jogával.
Internetes vásárlások esetén Ön a szerződéstől az áru átvételét követő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat, ezt az említett határidőn belüli írásos nyilatkozatának elküldésével jelezheti. Az átvétel dátumát bizonyítja a postai csomagjegyzék, illetve a futárszolgálat szállítójegyzéke. Elállásnál az Eladó köteles a Vevő által kifizetett teljes összeget (vételár és szállítási költség) haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 14 napon belül visszatéríteni. Ezúton felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Vevő viseli az elállás esetén, az áru visszaszolgáltatásával kapcsoltban felmerült összes költséget. Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Az Internetes vásárlásoknál is érvényesek a szavatossági jogok, ha a termék gyári hibás, akkor forduljon hozzánk minőségi kifogásukkal.

Az elállási nyilatkozat letölthető: ITT

Fogyasztóvédelemmel kapcsolatos jogszabályokat, rendeleteket IDE KLIKKELVE tekintheti meg.

Szavatosság

Az Eladó szavatosság és jótállási felelősségére a Ptk-ban, a 151/2003. (IX. 22.) korm. rendeletben, a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben és a 72/2005. (IV. 21.) korm. rendeletben foglaltak az irányadók.

Jótállás csak tartós használati cikkekre, például mosógépre, számítógépre, tévére vonatkozik. A Vevőnek jogában áll reklamálni, ha hibás a termék. Ilyen esetben haladéktalanul jelezze kifogását Webáruházunk felé e-mailben vagy telefonon, elérhetőségi adatainkat IDE KLIKKELVE tekintheti meg. A reklamációt a bejelentést követő 15 (tizenöt) munkanapon belül kivizsgáljuk. Szavatosság időtartama 6 (hat) hónap. Szavatossági igény érvényesítésére 2 (két) év áll a vevő rendelkezésére. Szavatossági igény estén a vevő kérheti a termék javítását, cseréjét, vagy a vételár csökkentését. A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a szavatossági igény nem érvényesíthető. A szavatossági igény leértékelt áru esetén is érvényesíthető, ilyenkor is lehet minőségi kifogással élni, amennyiben a kereskedő nem jelölte meg a leértékelés okát.

Fogyasztóvédelemmel kapcsolatos jogszabályokat, rendeleteket IDE KLIKKELVE tekintheti meg.

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.